YOĞURTLARDA MELAMİNLİ SÜT TOZU TEHLİKESİ VAR

Posted: 20 Ekim 2010 in Gündem
Etiketler:, , , , ,

Sadece maddi amaç olarak düşünüp ve sütün suyunu uçurmadan yapılan yogutlarda, yoğurdun katı kıvama gelebilmesi için süt tozu kullanılıyor.Ve bu süt tozunun içerisinde melaminin bulunması, yoğurda kıvam veriyo istenilen katılığa ulaştırıyor.

Günümüzde yogurdu katılaştırmak için süt tozu kullanan birçok üretici var.Bu yıl içerisinde 2bin 500 ton süt tozunun getirilmesine  6 Ekim 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile izin verildi.Bu ithal edilecek olan süt tozunun melamin tehlikesi var.Yoğurt üreticilerinden süt tozu kullananlar süt tozunun melamin içermesini tercih ediyorlar.
Çünkü bu madde yoğurda kısa sürede kıvam vererek katılaştırıyor.EFSA adlı gıda kuruluşu 1 gram süt tozunda 1 miligram melamin bulunmasının uygun olduğunu söylüyor.Kimyasal bir bileşik olan melamin ,böbrek ve damar hastalıklarına, ürogenital sistemlerde büyük zararlara, hatta kansere bile neden olabiliyor.
Süt tozu yogurt üretiminin yanı sıra mama yapımında ve de bisküvi, kurabiye, çikolata genellikle çocuklara yönelik maddelerde kullanılıyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s